International Tennis Hall of Fame 2017

Melbourne, januari 2017
 
Voormalige paralympische- en wereldkampioene (tafel)tennisster Monique Kalkman is samen met tennissers Kim Clijsters en Andy Roddick opgenomen in ‘International Tennis Hall of Fame 2017’.

Op dinsdag 23 januari 2017 jl. werd bekend gemaakt dat Kalkman is benoemd tot ‘Recent Player Category for Wheelchair Tennis’. Om opgenomen te worden in ‘International Tennis Hall of Fame’ dient men minimaal vijf jaar gestopt te zijn met (rolstoel)tennissen, een indrukwekkende internationale carrière hebben gehad op het hoogste niveau dat gekenmerkt werd door integriteit, sportiviteit en karakter.
 
Monique Kalkman, Nederlandse, is een voormalige rolstoeltennisster die de nummer 1 positie in zowel enkel- en dubbelspel bereikte. Ze was wereldwijd nummer 1 in singles voor 126 weken en bevond zich 264 weken in de wereld top-5.
 
Al op zeer jonge leeftijd was zij een gepassioneerde sportster en was betrokken bij vele sporten en droomde ervan om Olympische topsportster en sportlerares te worden. Maar op 14 jarige leeftijd kreeg zij kanker en daardoor een dwarslaesie en werd rolstoel gebonden. Zij moest een andere wending geven aan haar leven maar… niet aan haar Olympische droom. Zij richtte haar vizier op rolstoel tafeltennis en rolstoel tennis. Haar focus op deze twee sporten resulteerde dat zij in 1984 Paralympisch kampioene in het tafeltennis werd. Vanaf 1986 ging haar focus meer en meer richting het rolstoeltennis en van 1992 tot 1996 won Kalkman drie Paralympische medailles in het rolstoeltennis. Ze werd de eerste en enige vrouwelijke atlete in twee verschillende individuele sporten (tennis en tafeltennis) die Paralympische gouden medailles wist te winnen.
 
Naast haar succes in de Paralympics, was Kalkman vier keer (1992 - 1995) ITF Wheelchair Tennis World Champion en werd zij acht keer kampioene in de Super Series evenementen. Kalkman's carrière record van 151-25 singles en haar 53-7 dubbels zorgen er voor dat zij één van de succesvolste rolstoel speelsters aller tijden is.
 
Ook tennissers  Kim Clijsters en Andy Roddick  zijn opgenomen in de ‘International Tennis Hall of Fame 2017’. De officiële benoemingen zijn op 22 juli 2017 tijdens de Rolex Hall of Fame Enshrinement Weekend van de International Tennis Hall of Fame in Newport, Rhode Island.

tennis-hall-of-fame-melbourne

Terug_naar_boven