Sponsoring in geld

Onze diensten kosten veel geld. Wilt u hier aan bijdragen door middel van een geldelijke bijdrage? Dat kan op verschillende manieren. Wij vertellen u graag alles over de diverse mogelijkheden. Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan contac op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Going4Golf Ondernemers Club: netwerken Give it your best Swing!

Als bedrijf of organisatie bent u in de positie om concreet bij te dragen aan de bekendheid en het toegankelijk maken van golf voor mensen met een beperking in Nederland en daarbuiten. Wij hebben gemerkt dat veel ondernemers zich graag willen inzetten voor mensen met een handicap. Wilt u daarnaast ook in contact komen met collega-ondernemers, interessante lezingen/workshops volgen en geïnspireerd worden door de kracht van de best Swing? Ook dat kan! Want om deze bedrijven en organisaties een instrument te geven om dit te combineren, heeft Going4Golf de Ondernemers Club opgericht. Tijdens onze speciale bijeenkomsten vergroot u uw kennis en ontmoet u de andere leden. Daarnaast is plezier en fun een belangrijk onderdeel van deze club, want de Swing verbindt.
Lees meer over de ondernemingsclub.

Giftenaftrek in de vennootschapsbelasting

De gift van uw bedrijf aan Going4Golf kunt u aftrekken van uw winst. Er geldt hiervoor een maximumgrens van 50% van de fiscale winst, met een absoluut maximum van € 100.000.

Gift als bedrijfskosten

Een bedrijf mag uitgaven, gedaan met het oog op het zakelijk belang van het bedrijf, aftrekken als kosten. Dit geldt zowel voor bedrijven die aan inkomstenbelasting zijn onderworpen als bedrijven die vennootschapsbelasting betalen. Met een donatie aan Going4Golf laat u zien maatschappelijk betrokken te zijn. Het is goed om te weten dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn, als deze aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zakelijke giften

Een gift kan geheel aftrekbaar zijn (belastingvrije gift) als het een zakelijke kostenpost betreft en de gift in wat voor vorm dan ook een positieve, nuttige bijdrage levert aan uw bedrijfsvoering. Denk hierbij aan reclame, sponsoring en donaties in manuren. Deze kostenpost is ook aftrekbaar wanneer in het betreffende jaar een fiscaal verlies wordt geleden (het verlies wordt dan vergroot).

Niet-zakelijke giften

Dit betreft een gift uit vrijgevigheid (een niet-zakelijk motief) of een gift die zó hoog is, dat in redelijkheid niet kan worden gesteld dat dit slechts is ter promotie van de goede naam van de organisatie. Voor verschillende organisaties gelden dan andere voorwaarden:

Ondernemingen die vennootschapsbelasting betalen

Een niet-zakelijke gift is onder voorwaarden (deels) aftrekbaar. Aftrekbaar zijn giften die (aantoonbaar met schriftelijke bewijzen) zijn verricht aan een algemeen nut beogende instelling, bijvoorbeeld Stichting Going4Golf Nederland. Het totale bedrag aan giften moet hoger zijn dan € 227. De aftrek bedraagt ten hoogste tien procent van de winst. Het is dus afhankelijk van de winst van uw organisatie in hoeverre de gift in aftrek kan worden gebracht. Er is geen recht op aftrek wanneer er sprake is van verliezen bij uw organisatie.

Ondernemingen die onder de inkomstenbelasting vallen (eenmanszaak, vof)

De hoogte van de niet-zakelijke giftenaftrek is afhankelijk van het verzamelinkomen, de op basis daarvan berekende drempel en de voor de desbetreffende persoon geldende maximering. Het inkomen van de fiscaal partner is medebepalend voor de uiteindelijke giftenaftrek. Wanneer de gift wordt verstrekt gedurende een periode van vijf jaren of meer, dan kan deze onder voorwaarden in aanmerking komen voor volledige aftrek.

Voor specifieke informatie op maat kunt u het beste contact opnemen met uw belastingadviseur of accountant. Meer informatie over het schenken van een belastingvrije gift leest u op de site van de Belastingdienst.

 

 

Terug_naar_boven